latinica  ћирилица
23/09/2014 |  11:37 | Аутор: Агенције

Прајд помјера Суперлигу Србије

Одржавање Параде поноса у Београду у недјељу могло би да доведе до помјерања утакмица седмог кола Јелен Суперлиге Србије.
 - Фото: РТС
Фото: РТС

Министарство унутрашњих послова Србије ужурбано ради безбједносне процјене за Прајд, чији је степен ризика већи и од фудбалског "вјечитог" дербија.

У понедјељак у Заједници Суперлиге није се знало да ли ће се и када ће се играти редовно коло у Србији предвиђено баш за недјељу.

"Први пут послије дужег времена не знамо благовремено на чему смо и да ли ће се играти коло. Полиција ради безбједносне процјене и од тога ће зависти и да ли ће се играти фудбал за викенд. Заиста је све под великим знаком питања", рекао је Владимир Булатовић, директор такмичења Суперлиге Србије.

Како "Вечерње новости" сазнају, водећи људи српског фудбала, предвођени предсједником ФСС Томиславом Караџићем, требало би да у уторак да добију потврду министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о степену ризика.

"Ми ћемо са сто одсто сигурности све знати у сриједу или четвртак. До тада ћемо чекати процјену полиције", потврдио је на крају Булатовић.

Фудбалске утакмице се можда тако неће играти за викенд, а најмасовније навијачке групе већ су послале поруке да неће дозволити шетњу Београдом. Додатни проблем организаторима Прајда у овом тренутку прави и један од полицијских синдиката који је данима у штрајку.

Уколико се Парада поноса одржи у недјељу постоји идеја да се комплетно коло Суперлиге и Прве лиге Србије одигра у понедјељак, или уторак. Могућност да се игра прије викенда је отпала због чињенице да су за уторак већ заказани мечеви шеснаестине финала Купа Србије.