latinica  ћирилица
14/10/2014 |  09:32 | Аутор: РТРС

Еуро 2016: Србија - Албанија, РТРС од 20.35

Репрезентација Србије одиграће у уторак свој други квалификацини меч за пласман на Европско првенство 2016. у Француској.
Квалификације ЕП 2016: Србија - Албанија - Фото: РТРС
Квалификације ЕП 2016: Србија - АлбанијаФото: РТРС

 

"Орлови" ће се, уз директан пренос на РТРС, на стадиону Партизана састати са селекцијом Албаније. Србија је на отварању квалификационог циклуса у групи И одиграла меч без побједника у Јерменији (1:1), док су фудбалери Албаније у прва два кола уписали четири бода. Албанци су у првом колу славили на гостовању у Португалу, да би у другом колу ремизирали на свом терену са Данском. Селектор Албаније, Италијан Ђани де Бјази похвалио је национални тим Србије и изјавио како су "орлови" технички најбољи тим у групи.

Меч између Србије и Албаније судиће енглески арбитар Мартин Еткинсон.

У другом мечу групе Данска ће угостити Португал.

Уочи утакмица трећег кола квалификација Данска и Албанија имају по четити бода и држе врх табеле, Србија је на трећем мјесту са једним бодом, а на посљедњем мјесту је Поругал без бодова.

У преосталим мечевима, Њемачка ће у оквиру групе Д угостити Ирску, која је у прва два меча остварила двије побједе, док су "панцери" у другом колу претрпјели неочекивани пораз у Пољској. У истој групи Шкотска путује селекцији Пољске, која као и Ирска послије два одиграна кола има стопроцентни учинак.

Грци ће у групи Ф на свом терену дочекати првопласирану екипу групе, Сјеверну Ирску. Мађари путују на Фарска Острва, а Румуни у Финску.

Фудбалери Швајцарске гостују у Сан Марину у мечу за своје прве бодове у групи Е.