latinica  ћирилица
18/10/2014 |  17:22 | Аутор: РТРС

ПЛ БиХ: Реми Борца, Радник савладао Младост

Фудбалери Витеза и Борца одиграли су на Градском стадиону у Витезу своју утакмицу 11. кола БХТ Премијер лиге Босне и Херцеговине. Сусрет је окончан ремијем и то резултатом 1:1.

Витез је у предност дошао у 19. минути када је Јасмин Смрико погодио за 1:0. Тако је било до краја полувремена, када су гости из Бањалуке у 44. минути остали с играчем мање. Радиновић је минут прије краја полувремена добио други жути картон.

У наставку сусрета Борац, без обзира на играча мање, стиже до изједначења. Илић је у 53. минути соло продором ушетао у шеснаестерац и послао лопту испод немоћног голмана домаћих Живковића. До краја утакмице је Витез покушавао крунисати бројчану предност на терену али је ипак Борац имао најбољу шансу на утакмици. Пријетио је Смрико из редова домаћих, да би у 79. минути Илић шутирао главом, а голман врховима прстију избацио у корнер. До краја је ипак остало 1:1.

Борац се сада налази на шестој позицији са 17 освојених бодова, будући да су им одузета три бода. Витез је четвртим ремијем сезоне остао у дну табеле на дванаестој позицији са десет бодова.

Фудбалери Радника на домаћем терену савладали су Младост из Велике Обарске, а коначан резултат сусрета гласио је 3:1.

Састав из Бијељине у водство је дошао у 14. минути сусрета преко Обрадовића, који је у задњим секундама првог полувремена успио повисити водство на 2:0.

У другом полувремену Радник је наставио играти офанзивно и нападачки, а таква игра уродила је плодом већ у 48. минути, када је реализатор трећег поготка био Лазић.

Ипак, ни гости се нису предавали, па је тако Младост у 76. минути голом Комарчевића стигла до утјешног поготка за коначних 3:1.

Данашњом побједом тим из Бијељине прекинуо је низ од три утакмице без тријумфа и заузео 13. позицију, док је Младост сада на првенственој табели претпосљедња са шест бодова.

 

Резултати утакмица 11. кола Премијер лиге

субота,18. октобар
Олимпик - Дрина З. 5:1
Витез - Борац 1:1
Слобода - Звијезда 0:0
Радник - Младост 3:1
Зрињски - Сарајево 1:1

недјеља, 20. октобар
Широки Бријег - Челик (15.00)
Славија - Травник (15.00)
Жељезничар - Вележ (15.00)