latinica  ћирилица
19/10/2014 |  10:59 | Аутор: РТРС

Тадић пише странице историје Премијер лиге

Фудбалер Саутемптона обиљежили су фудбалски викенд сјајном побједом над Сандерлендом (8:0), уз спектакуларну партију српског фудбалера Душана Тадића.

Некадашњи играч Војводине, Гронингена и Твентеа блистао је на Сент Мерију са поготком и четири асистенције, па је, логично, понио звање играча меча.

"Свеци" су одиграли меч без грешке и учвстили се у самом врху најјаче лиге свијета историјским тријумфом са 16 освојених бодова из осам кола, док се Србин нашао у друштву Дениса Беркампа, Хосе Антонија Рејеса и Цеска Фабрегаса.

Душан је постао тек шести играч у историји Премијер лиге који је успио да намјести четири гола својим саиграчима, а осим поменуте тројице, на тој листи налазе се још Емануел Адебајор и Санти Касорла.

Колико је феноменални офанзивни везиста важан за игру својих екипа најбоље осликава податак да је заслужан за 24 гола у исто толико мечева у 2014. години! Такође, са четири тачна паса против "црних мачака" стигао је до 60. асистенције од јула 2010. (54 у Ередивизији, 6 у ПЛ).

Тадић је био егзалтиран послије меча и првог гола у Премијер лиги, а у изјави је објаснио да је тренутак у ком види да лопта улази у мрежу Сандерленда посебан у његовој каријери.

"Веома посебан тренутак за мене, посебно послије утакмице против КПР, у којој сам пропустио много шанси. Чак је и Грацијано дошао до мене да прославимо, али на крају је важан тимски наступ. Битно је да сви радимо свој посао", Грацијанов је да постиже голове, а мој да асистирам и погађам мреже. Потребно је да будемо на располагању тиму. Ово је побједа цијелог Саутемптона – тима и навијача. Ако будемо играли тимски добро, нико нас не може зауставити", рекао је Тадић.