latinica  ћирилица
24/10/2014 |  09:23 | Аутор: Агенције

Приведено 19 навијача Бешикташа

Деветнаест турских навијача фудбалског клуба Бешикташ "доведено је у просторије" Полицијске управе Београд, потврђено је Тањугу у МУП-у.

Од њих 19, петнаест је доведено због паљења пиротехнике, а четворица због ремећења јавног реда и мира.

Навијачи Бешикташа полупали су неколико аутобуса ГСП којима су из хотела Југославија превезени на стадион Партизана.

Двојица турских навијача доведена су у полицију због туче, а двојица - јер су разбили стакло у аутобусу ГСП.

Српска Жандармерија синоћ је била приморана да интервенише приликом превоза навијача Бешикташа на стадион Партизана у Београду пошто су присталице турског клуба изазвале инциденте.

Турски навијачи изазвали су хаос још у хотелу, гдје су направили бакљаду, а у аутобусима су се понашали насилнички.

Припадници Жандармерије успјели су да смире ситуацију, па су присталице Бешикташа спроведене на сјеверну трибину стадиона Партизана, отворену само за њих из безбједносних разлога.

Утакмица 3. кола Ц групе фудбалске Лиге Европе између Партизана и Бешикташа завршена је резултатом од 4:0 за гостујући тим.

Почетак утакмице био је под знаком питања јер је терен био натопљен водом пошто је током цијелог дана у Београду падала киша.

Утакмица је одржана у предвиђеном термину, пошто су званичници установили да је терен стадиона у Хумској подобан за игру.

Како је речено агенцији Бета у клубу, делегат Роланд Оспелт из Лихтенштајна и италијански судија Паоло Мацолени су констатовали да утакмица може да се игра.

Трава на стадиону је недавно промијењена, а на новој подлози до сада су одигране само двије утакмице, између Партизана и Црвене звезде у српском првенству, као и репрезентација Србије и Албаније која је прекинута у 42. минуту.