latinica  ћирилица
31/10/2014 |  10:30 | Аутор: sportal.rs

Мачван амбасадор пројекта "Здраво растимо"

Савез за школски спорт Србије ће у сарадњи с компанијом "Нестле Адриатик" у школској 2014/2015. години реализовати пројекат "Здраво растимо" који има за циљ да едукује ученике 7. разреда основне школе о важности правилне исхране и бављења физичком активношћу.

У Пројекат ће бити укључено 42 основне школе, 3.850 ученика, из 10 градова Србије. Пројекат је одобрен и има позитивно мишљење Министарства омладине и спорта и Министарства просвјете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Едукативни материјали креирани су од стране стручњака нутриционизма и усклађени с препорукама Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Кошаркаш Партизана НИС Милан Мачван је званичан промотер и спортски амбасадор пројекта, који ће на тај начин помоћи у формирању здравих животних стилова:

"Захвалио бих се на указаној прилици да будем амбасадор оваквог пројекта. Све више има младих људи, које виђам на улици, који не воде рачуна о себи и прије свега о исхрани. Потребно је пробудити свијест првенствено код дјеце школског узраста, али и њихових родитеља, као и код оних који представљају узор младима да се то стање побољша. Исхрана је култура сваког човјека. Много је љепше видјети некога ко води рачуна о себи, то се одмах примјети. Здрава исхрана је и један вид хигијене. О исхрани мора да се води рачуна, кроз сваки оброк и сваки дан, а не само да се иде на неке бјесомучне дијете и да се послије све то уништи. Млади људи треба да воде рачуна о томе, да избјегавају брзу храну и све што би могло да им нашкоди и да кроз овакве програме увиде гдје праве грешке", истакао је крилни играч црно-бијелог тима, Милан Мачван, преноси званични сајт клуба.