latinica  ћирилица
04/11/2014 |  12:20 | Аутор: Агенције

Суарез: Одбио сам Реал због Барселоне

Фудбалер Барселоне Луис Суарез рекао је да је љетос одбио понуду мадридског Реала и признао да је заплакао од среће када је прешао у каталонски клуб.

Уругвајски нападач потписао је петогодишњи уговор, а цијена трансфера из Ливерпула износила је 88 милиона евра.

"Било је преговора са Реалом, али никада нисам осјећао да сам близу преласка у Мадрид."

"Међутим, када ме је звао менаџер Пере Гвардиола и саопштио да је постигнут договор између Ливерпула и Барселоне заплакао сам од среће. У тим тренуцима мислио сам да ми се свијет срушио након инцидента са Кјелинијем и заувијек ћу бити захвалан Барселони на указаном повјерењу", рекао је Суарес каталонски радио РАЦ.

Суарес је истакао да га не брину критике шпанских медија послије два узастопна пораза у Примери, од Реала (3:1) и Селте (1:0).

"Сви знамо колики су захтјеви у Барселони и нормално је да постоје критике послије пораза. Морамо да заборавимо на то и верујем да ће се ствари промијенити. Нисмо искористили много шанси против Селте и кажњени смо", закључио је Суарес.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) казнила је Суареза са четири мјесеца суспензије због уједања Ђорђа Кјелинија на мечу Уругвај - Италија, због чега је дебитовао за Барселону тек пре две недеље против Реала.

Током каријере играо је за Насионал, Гронинген и Ајакс, док је за национални тим Уругваја одиграо 79 утакмица и постигао 42 гола.