latinica  ћирилица
08/11/2014 |  09:43 | Аутор: Агенције

Необичне особине које се насљеђују од родитеља

Од родитеља насљеђујемо боју очију и косе, висину, облик носа и друга физичка обиљежја. Али у мору тих упоредивих карактеристика које људи често примјећују и коментаришу, налазе се и неке необичне особине, за које вјероватно нисте ни претпостављали да су “генетске”.
Дјеца - Фото: flickr.com
ДјецаФото: flickr.com

Синдром кијања

Да ли вас гледање директно у сунце тјера на кијање? Или кинете два до три пута када из мрака биоскопа изађете у вјештачки освјетљено предворје? У питању је необични синдром кијања који насљеђујемо од својих родитеља.

Не толеришете алкохол

Ако се након неколико попијених гутљаја црног вина осјећате као да вас је прегазио воз, захвалите својим родитељима на ниској толеранцији према алкохолу.

Стискање дланова

Прекрстите прсте оба длана заједно као да желите да се молите (без размишљања). Како вам стоје палци? Већина особа ставиће палац лијеве руке преко оног десне руке. Покушајте сад да замјените положаје – чудно се осјећате у тој пози, зар не? Људи који “природно“ држе дланове у овој обрнутој пози наслиједили су то од својих родитеља.

'Ген' популарности

Ако сте комуникативна, отворена и популарна особа у свом друштву и на радном мјесту, могуће је да сте “ген“ популарности наслиједили од својих родитеља.