latinica  ћирилица
21/11/2014 |  08:49 | Аутор: РТРС

Евролига: Звезда гостује Галатасарају

Кошаркаши Црвене звезде Телеком састају се данас од 19.00 часова са Галатасарајем у Истанбулу у оквиру шестог кола групе Д Евролиге.

Играчи Дејана Радоњића имају скор од три побједе и два пораза. Турски тим, с друге стране, има учинак од два тријумфа и три пораза.

Подсјећамо, црвено - бијели су у првом мечу ове двије екипе у "Комбанк Арени" славили резултатом 76:68. Уколико слави у Истанбулу, Звезда ће знатно увећати своје шансе за пласманом у Топ 16 фазу такмичења.

Тренер клуба са Малог Калемегдана Дејан Радоњић рекао је да се Галатасарају не може пријетити, али да ће његова екипа у предстојећој утакмици покушати да искористи шансе.

"Приче да можемо да се пласирамо у наредну фазу могу да буду контрадикторне. Ми као екипа желимо да се концентришемо на први сљедећи дуел, да одиграмо добро и да побиједимо. Тако желимо и против Галатасараја у Турској, да дођемо до побједе али неће бити нимало лако. Не можемо да им пријетимо, пошто су ове сезоне непоражени на домаћем терену", рекао је Радоњић.

На руку црвено-бијелима иду и проблеми које турски тим има с повредама, финансијама, али и лошим односима међу играчима.

Група Д
Галатасарај - Црвена звезда (19.00)

четвртак, 20. новембар
Нептунас - Лаборал Куча 80:79
Олимпијакос - Валенсија 77:78

Табела:

1 Олимпијакос 6 0
2 Црвена звезда 3 2
3 Нептунас 3 3
4 Галатасарај 2 3
5 Лаборал Куча 2 4
6 Валенсија 15