latinica  ћирилица
24/11/2014 |  11:21 | Аутор: РТРС

АБА: Цедевита у дербију кола дочекује Звезду

Кошаркаши Црвене звезде састају се данас од 20.30 часова у Загребу са Цедевитом у посљедњем мечу деветог кола регионалне АБА лиге.

Тим Дејана Радоњића још не зна за пораз у овогодишњем издању такмичења, у посљедњем колу славили су у "Пиониру" против Крке и суверено држе прво мјесто на табели.

Загребачка екипа, с друге стране, дочекује црвено - бијеле са учинком од шест побједа и два пораза. У осмом колу славили су против браниоца титуле, екипе Цибоне и тренутно су трећи на табели.

Цедевита игра у одличној форми ове сезоне, сматра тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић.

"Предстоји нам тежак меч против још једног евролигаша који игра јако квалитетно ове сезоне. Направили су праву сензацију побједом над прваком Европе у Тел Авиву што доказује њихову способност и квалитет. На почетку сезоне су имали проблема који су били узроковани одсуством тренера Јасмина Репеша и плејмејекра Укића. Али, њиховим повратком су се консолидовали и у регионалном такмичењу су од тада биљежили само побједе. Цедевита је тим који је  сличан нашем. Предводи га најзвучније појачање, Роко Лени Укић, који се вратио послије сјајне интернационалне кријере у своју земљу и заједно са Гордићем представља велики квалитет Цедевите на спољним позицијама. Пред почетак ове сезоне, Загрепчани су ангажовали изванредног шутера Франа Прилепића, а из прошле сезоне су ту јако добри играчи Бабић, Рамљак, Зубчић, Анте Делаш. Имају и веома талентоване и младе момке попут Араповића и Жганеца. Све у свему то је јако добар тим и очекује нас тежак задатак", рекао је Радоњић

"Нисмо оптерећени чињеницом да смо до сада забиљежили све побједе, јер знамо против каквог квалитетног противника играмо. Цедевита је јако озбиљан клуб, конкурентан евролигаш који ће захтијевати нашу пуну ангажованост и максималну концетрацију", закључио је тренер Звезде.

Тренер Цедевите Јасмин Репеша сматра да је дуел са црвено - бијелима дерби кола, а можда и цијеле сезоне.

"Биће то лијеп изазов и прилика да покажемо да смо и даље, без обзира на младост и неке повреде, конкурентни на највишем нивоу. Наше амбиције су да до самог краја останемо у АБА лиги и да је покушамо освојити. Сигурно да је ово дерби кола и можда један од дербија првенства, гдје се надам једној домаћој атмосфери у којој ћемо дати све од себе да на терену проведемо што смо припремали и да добијемо утакмицу", казао је Репеша.

"Руку на срце, гледајући друге утакмице, мислим да смо ми њима ту једини конкурент, уз пуни респект према Будућности која игра добро и Партизану који ће се вјероватно дићи. Гледајући друге утакмице, мислим да тешко да може неко играти с њима", додао је тренер Цедевите.

АБА лига, девето коло:

Субота, 22. новембар
Солнок – Задар 82:81
Крка – Мега Визура 72:80
Будућност – Олимпија 76:61
Металац – Левски 81:54
Игокеа – МЗТ 61:76

Недјеља, 23. новембар
Партизан – Цибона 73:64

Понедјељак, 24. новембар
Цедевита – Црвена звезда 20.30

Табела:
1. Будућност 8/1
2. Црвена звезда 8/0
3. Цедевита 6/2
4. Крка 5/4
5. Олимпија 5/4
6. Партизан 5/4
7. Мега Визура 5/4
8. Солнок 5/4
9. Металац 4/5
10. Цибона 3/6
11. МЗТ 3/6
12. Игокеа 2/7
13. Задар 2/7
14. Левски 1/8