latinica  ћирилица
27/11/2014 |  14:51 | Аутор: РТРС

У петак мало топлије

У већини крајева Републике Српске и ФБиХ сутра се очекује мало топлије, осим у подручјима гдје се магла и ниски облаци задрже цијели дан, док ће слабе кише бити на југу.
Врбас - Фото: РТРС
ВрбасФото: РТРС

Ујутро ће бити облачно, понегдје и магловито. Слаба киша падаће понегдје на југу и југозападу. Јутарња температура од два до пет, на југу до 10 степени Целзијусових.

Током дана очекује се топлије него данас и умјерено облачно вријеме, са повременим сунчаним периодима. На југу и југозападу и током дана повремено ће падати слаба киша. Највиша дневна температура од осам до 13, на југу до 16 степени.

Понегдје на сјеверу и истоку магла ће се задржати цијели дана, па ће у тим предјелима и температура ваздуха бити нижа. Свјежије ће бити и у вишим предјелима.

На сјеверу ће дувати слаб источни вјетар, у осталим предјелима југоисточни и јужни. На југу Херцеговине крајем дана јужни вјетар ће јачати.

Обилне падавине уз јаче захлађење метеоролози најављују од понедјељка, 1. децембра, када ће од средине дана уз пад температуре прво на сјеверозападу киша почети да прелази у сусњежицу и снијег, а потом и у осталим предјелима.