latinica  ћирилица
30/11/2014 |  11:02 | Аутор: РТРС

Жељка Цвијановић мандатар за састав Владе РС (ФОТО, ВИДЕО)

Жељка Цвијановић је мандатар за састав Владе РС, саопштио је на конференцији за новинаре предсједник Српске Милорад Додик.

"Након обављених консултација Жељку Цвијановић предлажем за мандатара", рекао је Додик.

Након именовања, мандатар има 40 дана да обави консултације, а затим парламенту предложи састав нове владе и њен програм рада.

Мандатар за састав Владе РС, Жељка Цвијановоћ је у свом првом обрађању изјавила да је ово представља велику одговорност и част.

- Нова влада ће радити на јачању Српске у политичком и економском смислу и бити на располагању грађанима и осталим партнерима, нагласила је и додала да ће нова Влада бити формирана у најскорије вријеме.

Цвијановићева је истакла да садашња Влада није успјела да заврши дио послова, јер је била ометена катастрофалним поплавама и одређеним политичко-економским околностима.

- Влада ће наставити да ради на јачању Републике Српске у политичком, економском и институционалном смислу, нагласила је она.

Цвијановићева је протеклу годину и по обављала функцију премијера Српске, а прије тога је била министар за економске односе и регионaлну сарадњу. У СНСД обавља функцију међународног секретара.

Погледајте комплетну конференцију за новинаре предсједника Републике Српске, Милорада Додика, и манатара за састав нове владе Републике Српске, Жељке Цвијановић.