latinica  ћирилица
02/12/2014 |  17:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Мајданпек вечерас добија струју, проблеми и у Чачку

Грађани Мајданпека требало би да добију струју вечерас до 22 часа, пошто нису успјела три покушаја да се омогући снабдијевање из правца Бора, најавио је министар енергетике Александар Антић.
Далековод - Фото: илустрација
ДалеководФото: илустрација

Министар је изјавио да су радници Електромреже Србије читав дан покушавали да успоставе стабилно снабдијевање Мајданпека струјом и да чине огроман труд да поправе срушени далековод у скоро немогућим условима, на неприступачном терену и уз ледену кишу.

Општина Мајданпек је без струје 24 сата и нема гријање, ни водосбдијевања, изјавио је предсједник општине Дејан Вагнер. Уз помоћ агрегата ријешен је проблем са електричном енергијом у Дому здравља здравља и локалној болници. Продавнице у граду су добро снабдјевене храном и водом и не би требало да буде већих проблема. На подручју града фиксна телефонија не ради, а у поподневним сатима прорадила је мобилна мрежа Теленора. Данас није било наставе у школама, а нису радила ни обданишта.

Без струје око 300 домаћинастава на подручју Чачка

Због квара на нисконапонској мрежи насталог усљед кише која већ 24 часа непрестано пада на подручју града Чачка, без електричне енергије остало је око 300 домаћинстава. У селу Рошци на Каблару струје нема око 250 домаћинства, а квар је настао, јер су стабла пала на 11 трафостаница. На том подручју има леда, па није безбједно за електромонтерске екипе да  изађу на терен, рекли су надлежни, и додали, да ће санација квара почети сутра.