latinica  ћирилица
09/12/2014 |  15:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Космајцу продужен притвор за још 30 дана

Виши суд у Београду продужио је данас за још 30 дана притвор Драгославу Космајцу због опасности од бјекства као и бојазни да би боравком на слободи могао да омета кривични поступак утицањем на свједоке.

Судија за претходни поступак је на приједлог Вишег јавног тужилаштва притвор продужио и осумњиченима Драгу Милидрагу, и Милану Рапајићу због опасности да би могли да утичу на свједоке, саопштио је Виши суд.

Више тужилаштво терети Милидрага да је извршио кривично дјело злоупотребе службеног положаја, Рапајића за кривично дјело злоупотреба службеног положаја извршено помагањем, а Космајца за исто кривично дјело извршено подстрекавањем.

Они су ухапшени прије месец дана и отада су у притвору.

У међувремену, Виши суд је Космајцу, његовој супрузи Александри и сину Лазару привремено  одузео имовину за коју се сумња да је произашла из кривичног дјела.

Више тужилаштво спроводи истрагу против Космајца, због кривичног дјела подстрекавање на злоупотребу службеног положаја, док београдско Прво основно јавно тужилаштво води истрагу против Космајца због пореске утаје, противправног заузимања земљишта и фалсификовања исправе и преваре.

Основно тужилаштво терети и Веру Бојић да је заједно са Космајцем извршила кривично дјело преваре, приликом купопродаје парцеле која је припојена његовој парцели на основу фиктивног пуномоћја.

Космајац се у тужилаштву на саслушању бранио ћутањем, јер су његови браниоци у штрајку.

Космајца је премијер Србије Александар Вучић љетос означио као највећег нарко- дилера у држави, а у "Белој књизи организованог криминала" МУП Србије из 2001. он се наводи као један од најзначајнијих трговаца опојним дрогама.