latinica  ћирилица
10/12/2014 |  14:53 | Аутор: РТРС

Звезда у пријатељском мечу боља од Модриче (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде савладали су у пријаљском мечу екипу Модрича Максиме резултатом 7:1 .

Прије почетка утакмице предсједник Модриче и првотимац Рада Петар Јелић с представницима београдског великана потписао је уговор о пословно – техничкој сарадњи.

Сусрет између Модрича Максиме и Црвене звезде почео је минутом ћутања за Благоја Пауновића, легендарног фудбалера Партизана, који је преминуо у уторак.

Утакмици је присуствовао и легендарни фудбалер црвено - бијелих Владимир Петровић Пижон, као и предсједник Скупштине клуба са Маракане Светозар Мијаиловић, који је кандидат на данашњим изборима за предсједника Црвене звезде.

"Звезда је овдје увијек, као и данас, дочекивана, изванредно. Пуно љубави према нашем клубу гаје навијачи са ових простора. Многи од њих  редовно су на Маракани на нашим европским утакмицама", рекао је Мијаиловић.

Клуб из Љутице Богдана налази се у незавидној финансијској ситуацији.

"Звезда се мора борити за највише резултате, међутим, огромни дугови представљају проблем. Рјешење је у стварању јаког клуба који ће бити ослонац за све остале подухвате. Имамо план рјешења, а синергија свих који хоће да помогну довешће до рјешавања проблема. Највећи потенцијал Звезде је њен однос према навијачима, који су увијек били уз клуб."

Мијаиловић је додао и то да је највећи ривал црвено - бијелих, Партизан, одиграо добро јесењи дио шампионата Србије, али да се Звезда, упркос заостатку од шест бодова неће одрећи првог мјеста.

Екипе Модриче и Црвене звезде и прије овог меча имале су коректну сарадњу.

"Ми смо сарађивали са Звездом у омладинским селекцијама, а њихови омладинци су редовни учесници нашег Меморијалног турнира 'Милан Јелић'. Данас смо потписали и уговор о пословно – техничкој сарадњи. Наши најталентованији играчи имаће шансу за усавршавање у Звезди, а та сарадња огледаће се и у размјени искустава између тренерских кадрова", рекао је предсједник Модрича Максиме Петар Јелић.

Јелић је најавио боље дане српског друголигаша.

"У наредном периоду ослањаћемо се на сопствени кадар, то је исправан пут. Само тако можемо до резултата у дугорочном периоду. Морамо се финансирати сами, стварати играче, направити помак. Када смо дошли у клуб ситуација је била тешка, и први план је била стабилизација. Тешко се такмичити поред великих дуговања, али  успјели смо да отплатимо пола дугова и настављамо да радимо даље", рекао је Јелић.

Циљ Модричана је напредак у виши ранг такмичења.

"Не бисмо све ово радили да не желимо вратити клуб на европски пут. Имамо стадион, инфраструктуру и све предуслове да се вратимо на старе стазе славе", додао је предсједник Модриче.

Црвено - бијелима је ово било друго гостовање у Републици Српској у само два мјесеца. Подсјетимо, екипа са Маракане у октобру је одиграла меч против Борца у Бањалуци и славила 2:1.