latinica  ћирилица
12/12/2014 |  00:03 | Аутор: Б92

Мијаиловић предсједник Звезде

Гласање за новог предсједника фудбалског клуба Црвена звезда завршено је током поподнева, а тријумфовао је Светозар Мијаиловић – једини кандидат.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

Изборна комисија у саставу Матија Радојичић (предсједник), Иван Шебек (замјеник предсједника комисије), Зоран Ивковић (члан), Станислав Николић (Члан) и Драгана Виторовић (Члан) изнела је податке везане за треће по реду изборе за предсједника клуба и утврдила да није било битнијих повреда одредаба Правилника о изборима ФК Црвена звезда.

Гласање је трајало у сриједу и четвртак од 10.00 до 20.00, а да би нови предсједник био изабран био је потребан један глас чланова клуба.

Комисија је утврдила да је укупан број бирача био 3.843. На изборима је гласало 243 члана (6,32%), и то 191 члан на бирачком мјесту, и 52 члана електронским путем. Од 243 гласова, 47 је неважећих, док је 196 важећих гласова, односно листића.

Једини кандидат на предсjедничким изборима, Светозар Мијаиловић, освојио је 196 гласова, односно 80,66% од броја чланова који су гласали, па је на тај начин потврђено да је изабран за новог предсједника ФК Црвена звезда.

Мијаиловић је од јуна био вршилац дужности, пошто је Драган Џајић напустио мјесто председника Звезде послије освојене шампионске титуле, прве послије шест сезона.

Звезда ће 21. децембра одржати Скупштину клуба, на којој ће бити изабрано ново руководство, односно чланови Управног одбора.