latinica  ћирилица
12/12/2014 |  08:06 | Аутор: СРНА

Поледица у вишим предјелима

У Републици Српској овог јутра има мраз у нижим крајевима и поледице у вишим предјелима, а саобраћај се одвија по мјестимично влажним коловозима.

Видљивост је смањена на подручју Приједора, Кнежева и Теслића.

У вишим предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима могућа је поледица, а на дионицама у усјецима и поред камених косина има учесталих одрона камења и земље на коловоз.

До понедјељка, 15. децембра, до 18.00 часова биће обустављен саобраћај на десној обали Врбаса у Карановцу, од новоизграђеног моста према граду у дужини од 500 метара, због извођење радова у оквиру реализације пројекта градског система водоснабдијевања и одвођења отпадних вода.

На магистралном путу путу М-16, дионица Карановац - граница Републике Српске/Федерације БиХ /ФБиХ/- Угар у мјесту Бочац, због активирања клизишта саобраћај се одвија једном траком уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Ова измјена важи до стицања услова за безбједно и несметано одвијање саобраћаја.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, саобраћај је обустављен и возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова, саобраћај се повремено одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој Вукосавље - граница Републике Српске/ФБиХ - Каруше на дионицама Шешлије -Јоховац и Јоховац - Руданка режим саобраћаја данас је измијењен, тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута од 7.00 до 13.00 часова.

Саобраћај се, због клизишта одвија једном коловозном траком на дионици Клашнице - Прњавор у мјесту Чардачани, на дионици Укрина - Горња Вијака, те на дионици Карановац - Митровић.

Данас почиње санација клизишта у насељу Трчиводе, на магистралном путу М-5 сарајевска обилазница /транзит/. Саобраћај ће се од 7.00 до 16.00 часова одвијати наизмјенично-једном траком, уз постављене семафоре.

На граничним прелазима нема дужих чекања.