latinica  ћирилица
12/12/2014 |  08:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Од данас летови Београд-Загреб, послије 23 године

Авиони српске националне авио-компаније "Ер Србија" од данас лете на релацији Београд - Загреб, чиме је та линија обновљена послије 23 године.

На загребачки аеродром Плесо јутрос је слетио први авион из Београда после 23 године. Летове између Београда и Загреба обновила је српска национална авиокомпанија Ер Србија.

Авион Ер Србије слетио је на аеродром Плесо око девет часова.
Слетање је било планирано у 8.30, али је инаугурациони лет у поласку из Београда каснио око 40 минута.

Како је најављено, авиони Ер Србије полетаће из Београда за Загреб свакодневно у 7.35 и 18.20, а из Загреба за Београд у 10.05 и 20.40.


Нови летови ће, како је наведено, означити поновно успостављање ваздушне линије

Национална авиокомпанија Ер Србија данас нуди, у оквиру акције "Срећни петак", по промотивним цијенама летове између Београда и Берлина, Штутгарта, Љубљане и Дизелдорфа.
Цијена за повратни лет до Брлина је од 189 евра, Штутгарта од 129 евра, Љубљане од 105 евра и Дизелдорфа од 159 евра.

Први лет на овој линији са дугом историјом обавио је ЈАТ-ов претходник "Аеропут" у фебруару 1928. године. ЈАТ је поново успоставио летове на овој линији у априлу 1947. године и одржавао их је до августа 1991. године.

"Успостављање линије за Загреб је значајан и добродошао додатак мрежи дестинација "Ер Србије" која убрзано расте. Ови летови ће одговорити на све већу тражњу за пословним и туристичким путовањима оних који често путују између ове двије престонице и омогућиће им значајну уштеду времена у поређењу са путовањима возом или колима", рекао је  генерални директор "Ер Србије", Дане Кондић.

Он је додао да ће нови летови, такође, омогућити двосмјерну повезаност преко Београда између Хрватске, остатка Европе и значајних глобалних дестинација.