latinica  ћирилица
12/12/2014 |  08:11 | Аутор: sportal.rs

Бошковић пред меч одлуке: Побиједићемо Словачку

Рукометашице Србије изгубиле су од Црне Горе и Француске на Европском првенству и дуел са Словакињама им је посљедња шанса са пласман у наредну фазу такмичења.

Уколико изабранице Саше Бошковића жели да се пласирају у наредну рунду неопходан им је тријумф.

А да ће се то десити, Бошковић је увјерен.

"Побиједићемо Словачку. Погинућемо на терену. Сто посто. Можемо да побиједимо свакога, али и побиједимо саме себе. Праве су, издржаћемо, како оне, тако и ми у стручном штабу. Ми радимо наш посао, ви радите ваш. Надам се да ћемо бити насмијани по завршетку утакмице", казао је Бошковић уз анализу свог, али и противничког тима. "Словакиње краси дисциплина. Имамо је и ми, али нико нема овакве индивидуалце као Србија. То је највећи проблем. Прошле године нас је красила дисциплина. Тачно је да смо послије Свјетског првенства остали без Ерић и Огњеновић, двије кључне одбрамбене играчице. Свака од ових дјевојака може да игра добро. На мени је, али и на њима, да колико год буду играле, дају максимум. Коју год позицију да играју само нека дају максимум. Морамо да побиједимо", тврди селектор Србије, а преноси сајт националног савеза.

"За нас је то утакмица за медаљу. Играћемо је као за медаљу. Хоћемо у други круг и морамо да побиједимо. Вјерујем и даље у дјевојке. Мислим да и оне вјерују у себе. Ако изађемо са убјеђењем да можемо да побиједимо, па да су прекопута и Норвешка или Данска, добићемо утакмицу.

Утакмица у Осијеку почеће у 20:15, а Бошковић је пријавио и Анђелу Јањушевић умјесто повријеђене Марије Лојпур. Јањушевић је играчица Радничког из Крагујевца, и ово ће јој бити прва званична утакмица за репрезентацију. На списку су још и Катарина Томашевић, Јована Рисовић, Драгана Цвијић, Сања Рајовић, Катарина Крпеж,Јелена Нишавић, Андреа Лекић, Сања Дамњановић, Биљана Банделиер, Јелена Поповић, Јована Стоиљковић, Јелена Живковић, Кристина Лишчевић, Дијана Радојевић и Катарина Степановић.