latinica  ћирилица
12/12/2014 |  09:55 | Аутор: Б92

Кривокапић разочаран: Сребро вриједи више него злато?

Предсједник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић, рекао је да је разочаран што ватерполистима Олимпијски комитет није додијелио ниједно признање.

Сениори су освојили злато на Европском првенству и титуле у Свјетској лиги и Свјетском купу, Филиповић је проглашен за најбољег на свијету, док су јуниори такође покорили Стари континент, пише Б92.

Олимпијски комитет је на свечаности у уторак за најбољи тим прогласио кошаркаше, који су освојили сребро на Свјетском првенству у Шпанији.

"Честитам добитницима на сјајним резултатима, наградама, желим им све најбоље у 2015.години, али не могу да вјерујем да нисмо били у конкуренцији за највиша признања. Зар Филип Филиповић, најбољи играч свијета, освајач злата на Европском првенству и Свјетској лиги није заслужио да се нађе у најужем избору за најбољег спортисту Србије?! Нигдје није било ни селектора Дејана Савића, који је освојио три титуле. Чак су заборављени и јуниори, који су, као и младе одбојкашице, без пораза најбољи у Европи", рекао је Кривокапић.

Српски ватерполисти су, међутим, били у избору за најбољи тим и заправо, били су једини конкуренти кошаркашима за то признање. Исто је било и у јуниорској конкуренцији, гдје су младе ватерполисте, европске шампионе, побиједиле одбојкашице, које су освојиле исту титулу. Дејан Савић био је у конкуренцији за најбољег тренера, а то признање је отишло у руке Драгана Плавшића, који тренира сестре Молдован.

Ипак, на опаску да се најуспјешнији бирају на основу критеријума, легендарни ватерполиста узвраћа:

"Свака част кошаркашима на феноменалном успјеху у Шпанији. Али, зар једно свјетско сребро више вриједи од наших злата на Европском првенству, Свјетској лиги и Свјетском купу? Ако тако каже Правилник, онда би морао да се промијени, јер је очито да нешто не штима".

Разочарање не крије ни извршни директор Ватерполо савезу Србије Зоран Аврамовић, који, међутим, сматра да у овом тренутку Савез има далеко важнији проблем.

"Морамо што прије да пронађемо генералног спонзора како бисмо наставили пут ка олимпијском злату у Рију 2016. ОКС има Правилник на основу којег одлучује, али жао нам је што нисмо били ни у конкуренцији. И никад не може да се мјери златна и сребрна медаља. Шампион је шампион, други је други, а трећи трећи. То је ваљда свима јасно", истакао је Аврамовић.