latinica  ћирилица
12/12/2014 |  10:08 | Аутор: Независне

УЦИ трка 2015. креће из Београда а завршава у Бањалуци

Традиционална бициклистичка УЦИ 1.2 трка Београд - Бањалука 2015. године ће стартовати из Београда, а такмичари ће пут Бањалуке кренути 18. априла, договорено је на састанку представника организатора, бициклистичких клубова БСК из Бањалуке и београдског Партизана.

Подсјећамо, трка је у прва два издања 2007. и 2008. стартовала из Београда, а посљедњих шест пута старт је био у граду на Врбасу. Бранко Бановић, предсједник Бициклистичког савеза Србије, рекао је да се идеја о промјени руте родила у јуну, а један од разлога је жеља Србије да направи велико отварање. И у Бањалуци су задовољни промјеном, истичући да ће завршетак трке бити као на "Тур де Франсу".

"Бањалука, такође, има своје разлоге за промјену руте, а то је дочек 200 најбољих свјетских бициклиста, који ће посљедњих 50 километара кружити улицама Бањалуке, до финалног проласка кроз циљну линију. Овакав завршетак ће бити интересантан и за публику и медије са којима преговарамо да пренос иде уживо од тренутка када група уђе у Бањалуку", изјавио је за Независне новине Владимир Куваља, директор трке, и додао:

"Сљедећа година је интересантна за велики број екипа јер је предолимпијска и борба за олимпијску норму ће довести најбоље такмичаре из свијета. Такође, то ће бити добра прилика да им представимо наше туристичке ресурсе, којима су предјели кроз које пролази трка веома богати. Због тога су нам циљни партнери министарства туризма и туристичке организације".

Да ли ће бициклисти возити од Београда до Бијељине, у којој је ранијих година био старт дијела трке, требало би да буде познато до краја године јер се чека потврда Бијељине, а засад су кандидати за старт дијела трке чији је циљ у Бањалуци Власеница, Добој и Брчко, гдје је био циљ трке када је старт био у Бањалуци.