latinica  ћирилица
12/12/2014 |  13:24 | Аутор: Мондо

Марковић: Бићемо спремни до почетка СП

Селектор рукометне репрезентације Босне и Херцеговине Драган Марковић има великих проблема са повредама играча у националном тиму, али је увјерен да ће сви бити спремни до почетка Мундијала у Катару 15. јануара 2015. године.

Селекција БиХ окупиће се 22. децембра у Мостару на почетку припрема за Свјетско првенство, које се одржава у Катару од 15. јануара до 1. фебруара 2015. године.

Међутим, Марковић у овом тренутку највише има проблема са повредама рукометаша, али је оптимиста кад је у питању њихов опоравак до Мундијала.

"Никола Прце је повриједио зглоб прије двије седмице једне ноге, таман кад је почео играти повриједио је и зглоб на другој нози. На штакама је три до четири недјеље што је неповољно за нас. Изваљен зглоб има и Коста Савић већ седам дана, Марко Панић је имао повреду лигамената, тако да у овом моменту није сјајна слика. Панић и Савић су почели помало да тренирају, Иван Карачић је скинуо гипс, добро се опоравља и мислим да ће ускоро почети да ради с лоптом. Вјерујем да ће сви бити спремни до 15. јануара", изјавио је Марковић за "Аваз Спорт".

Бх. рукометаши ће у Катару играти у Б групи са Хрватском, Македонијом, Тунисом, Аустријом и Ираном, а према ријечима селектора Марковића, циљ је пласман у други круг.

Марковић је подвукао да ће против Хрватске, као фаворита групе бити најлакше играти јер ће до тада његови изабраници већ знати судбину око наставка такмичења.