latinica  ћирилица
12/12/2014 |  14:20 | Аутор: РТРС

Одбијен захтјев Сушића да му се исплати 500.000 КМ

Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза Босне и Херцеговине одбили су захтјев смијењеног бившег селектора репрезентације Сафета Сушића, који је тражио да му бх. кућа фудбала исплати наредних седам плата у периоду до јуна идуће године што би укупно износило 500.000 КМ.

Према ријечима генералног секретара ФСБиХ Јасмина Баковића, одлучено је да се Сушићу исплати још једна мјесечна накнада и четири бонуса (око 150.000 КМ), пише портал спорт.ба.

"Сушић је рекао да би обавеза плаћања Савеза према њему престала ако пронађе нови ангажман. Савез ће испунити обавезе од ступања на снагу уговора до његовог раскида давањем отказа Сушићу, 17. новембра. Не знам колики је тачан износ пошто он није радио до краја новембра, али Савез ће исплатити све што дугује Сушићу и дефинисано је уговором. На препоруку Правног комитета, који је анализирао одредбе уговора и резултате у четири квалификационе утакмице за ЕП 2016. одбијен је захтјев Сушића, са којим ћемо разговарати. Видјећемо шта ће он рећи, а интенција Савеза је да се пријатељски растане са Сушићем", изјавио је Баковић за "Ослобођење".

Баковић је додао је да ће до краја 2014. бити изабрани стручни штабови свих осталих бх. селекција.

"У марту и мају наредне године У17 и У19 репрезентацији БиХ слиједе наступи у елитном кругу квалификација за ЕП и пружа им се прилика за први пласман на Европско првенство. Имамо пуно обавеза у осталим репрезентацијама јер су кампови заказани у јануару", нагласио је Баковић.