latinica  ћирилица
12/12/2014 |  17:53 | Аутор: СРНА

Сједница Колегијума НСРС 16. децембра

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић заказао је за уторак, 16. децембар, сједницу скупштинског Колегијума на којој ће бити одређен термин одржавања друге и треће посебне сједнице парламента Српске када би требало да буде изабрана нова Влада.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

На другој посебној сједници парламента Српске биће разматран експозе мандатара за састав нове Владе Републике Српске Жељке Цвијановић и избор нове Владе.

На трећој посебној сједници, која ће бити одржана одмах по завршетку друге, очекује се избор потпредсједника Народне скупштине, као и избор преосталих скупштинских радних тијела.

"Очекује се да посебна сједница Народне скупштине на којој би требало да буде изабрана нова Влада Републике Српске буде одржана у сриједу, 17. децембра", потврђено је у кабинету предсједника парламента Српске.

Предсједник парламента Недељко Чубриловић примио је захтјев мандатара за састав нове Владе Жељке Цвијановић за сазивање посебне сједнице Народне скупштине.

Цвијановићева је обавијестила Чубриловића да је послије консултација са представницима политичких партија, невладиних организација и удружења обезбиједила подршку скупштинске већине за избор нове Владе Републике Српске.

Она је затражила од предсједника парламента Републике Српске да у складу са Пословником о раду Народне скупштине сазове посебну сједницу парламента на којој би мандатар поднијела експозе и предложила чланове за састав нове Владе.

Сједница Колегијума Народне скупштине заказана је за 12.00 часова.