latinica  ћирилица
12/12/2014 |  19:06 | Аутор: СРНА

Додик: Инцко је задужен да проведе Дејтонски споразум (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би високи представник Валентин Инцко требало да води рачуна о томе да је задужен за провођење Дејтонског споразума.

Коментаришући Инцкову изјаву да ће БиХ бити више окренута Бриселу, а мање Дејтону, Додик је рекао да БиХ има неки бриселски пут, али да је високи представник задужен да проведе Дејтонски споразум.

Предсједник Додик данас је на састанку у Бањалуци информисао Инцка о процесу формирања власти у Републици Српској и БиХ, и рекао да очекује да ће процес конституисања власти у Републици Српској бити окончан до 20. децембра.

Када је ријеч о спекулацијама о новим министрима у Влади Републике Српске, Додик је навео да су му позната имена нових министара, али да не жели сада да их саопшти јавности.

Одговарајући на питање зашто је јучерашњи састанак коалиционих партнера СНСД-ДНС-СП "одржан у тајности", Додик је рекао да није било никаквих тајних састанака, већ да је ријеч о оперативним састанцима између политичких партија.

Он је навео да јуче није одржан само тај састанак, већ да је било најмање још пет састанака о којима није била упозната јавност.

"То није да би се нешто сакрило од јавности, већ да се дође до рјешења, а рјешења ће се видјети у избору нове Владе Републике Српске", рекао је Додик.