latinica  ћирилица
18/12/2014 |  21:26 | Аутор: РТРС

Немања Гордић спортиста године у Српској

Република Српска добила је 10 најбољих спортиста који су својим резултатима обиљежили годину на измаку.

Титула најбољег спортисте Републике Српске у избору "Гласа Српске" за 2014. годину припала је бившем кошаркашу Игокее, Немањи Гордићу.

Он је у години на измаку са Игокеом освојио шампионску титулу у Босни и Херцеговини, те Куп БиХ и Куп Републике Српске, а тренутно наступа за загребачку Цедевиту.

"Заиста нисам очекивао да ћу бити најбољи спортиста Републике Српске и ово је потврда да се труд, тренинзи и године одрицања исплате. Када ме Кошаркашки савез РС номиновао, надао сам се да ћу бити међу првих десет, али нисам могао да вјерујем да ћу бити на врху. Шта да кажем, хвала свима који су гласали за мене, као и жирију", поручио је Гордић путем видео-поруке јер због клупских обавеза није могао присуствовати избору.

Друго мјесто припало је каратисткињи Драгици Драпић.

3. мјесто: Жана Новаковић, скијашица Скијашког клуба Јахорина, Пале

4. мјесто: Катарина Јокић, тенисерка

5. мјесто: Митар Мрдић, џудиста

6. мјесто: Милијана Мијатовић, која се такмичи у теквандоу

7. мјесто: Младена Петрушић, атлетичарка

8. мјесто: Ивана Нинковић, пливачица

9. мјесто: Верица Симић, одбојкашица Бимал Јединства

10. мјесто: Бранислав Обрадовић, рукометаш бањалучког Борца

За изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта награђени су тренер и предсједник Атлетског клуба Соколац Неђо Ђуровић и функционер Бициклистичког клуба БСК Тихомир Куваља.

Награда за дугогодишњи допринос развоју спорта припала је некадашњем предсједнику Кошаркашког савеза Југославије Радославу Савићу.

Најбољи амбасадори спорта Републике Српске су кошаркашки тренер Владимир Арнаутовић, одбојкашица Тијана Бошковић, као и џудисти, Немања и Стефан Мајдов.

Плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта добио је овогодишњи предсједник жирија Дејан Перић, као и предсједници Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић и његов колега у Српској Здравко Милићевић.

Повељу за изузетан спортски подухват године добио је Кошаркашки клуб инвалида Врбас, а плакету за изузетне резултате у спорту за инвалиде добила је Кристина Клачар.

Награда "Златно перо - Лимун Папић" која се додјељује најбољем спортском новинару Републике Српске за ову годину отишла је у руке Јовани Кецман.

Медијски покровитељ 60. избора десет најбољих спортиста у организацији "Гласа Српске" је Радио-телевизија Републике Српске, која је додијелила признање за најуспјешнију спортску манифестацију у Српској у 2014. години, а награда је припала организаторима Свјетског првенства у падобранству, које је одржано у Бањалуци.