latinica  ћирилица
28/12/2014 |  12:14 | Аутор: СРНА

Додик: Српској најмодернија кардиоклиника на Балкану

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је очекивање да ће почетком 2016. године у Бањалуци почети са радом најмодернија кардиоклиника на Балкану, у којој ће годишње моћи да се обави око 4.000 операција.

Додик је рекао да је у току архитектонска креација и да би врло брзо требало да почну и грађевински радови.

"На опреми и модерним технологијама, као и обуци наших љекара, нећемо штедјети", рекао је Додик за "Прес Република Српска".

Он је додао да је овај пројекат веома битан за Републику Српску, јер у извјесном смислу заокружује њену државност.

"Биће то озбиљна институција, која ће по нашој визији бити на услузи не само грађанима Репубике Српске, него и цијелом региону", истакао је Додик.

Директор Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Бошко Ђукановић рекао је да ће бањалучка клиника имати све што и "Дедиње", те да ће у њу долазити пацијенти из цијелог региона.

"За сада је идеја да на тој клиници раде стручњаци са `Дедиња`, јер Република Српска нема адекватног љекарског кадра, а ми ћемо веома брзо почети са обуком младих и талентованих љекара из Српске", рекао је Ђукановић.

Он је додао да би на клиници требало да ради око 200 људи, а за њене потребе изградиће се потпуно нова зграда, по пројекту америчког архитекте Владе Симовића.