latinica  ћирилица
07/01/2015 |  21:41 | Аутор: Агенције

Идентификовани нападачи на Ебдо? (ВИДЕО)

Према наводима француских медија полиција је идентификовала тројицу нападача који су упали у редакцију часописа Шарли Ебдо и убили 12 људи.

Према писању Метро Њуза ради се о тројици француских држављана, од 18, 32 и 34 године, а двојица од њих су у крвном сродству.

Више од 3.000 француских полицајаца трага за нападачима који су извршили масакр у Паризу.

Париски јавни тужилац Франсоа Молен рекао је да полиција трага за тројицом осумњичених за напад на редакцију магазина Шарли ебдо.

Он је, међутим, истакао да су две непознате особе упале у зграду у којој се налази редакција магазина и да су најпре убили једну особу у ходнику.

“Потом су се попели на други спрат, гдје се одржавао редакцијски колегијум. Верујемо да су нападачи знали вријеме и мјесто састанка и отворили су ватру из калашњикова“, рекао је Молен.

Јавни тужилац је додао да су нападачи викали “Алаху акбар“ и “Ово је освета за пророка“, да би потом побјегли у црном ситроену, притом смртно ранивши најмање једног полицајца.

“Непосредно затим, украли су Рено Клио и побјегли. 12 особа је убијено, 11 је рањено, а четири се налазе у критичном стању. Осморо убијених су новинари, а двоје полицајци. Обдукциони налази убијених требало би да буду готови у четвртак“, закључио је Молен.