latinica  ћирилица
12/01/2015 |  13:18 | Аутор: СРНА

Француски редитељ Бетран Траверније гост "Кустендорфа"

Награђивани француски редитељ Бетран Траверније биће гост овогодишњег Међународног филмског и музичког фестивала "Кустендорф".

 Он ће се придружити листи истакнутих гостију Осмог међународног филмског и музичког фестивала на којој су Оскаром награђени редитељ Алфонсо Куарон и руски редитељ Андреј Кончаловски, саопштено је из "Кустендорфа".

Траверније је један од најеклектичнијих француских редитеља и један од редитеља које је Француска наградила највишим признањима.

Његови филмови покривају необично широк спектар тема и стилова, у распону од тешких драма социјалног реализма и ратних филмова до њежних комедија-драма и раскошних филмова епоха.

За три своја филма награђен је, између осталог, признањем "Сребрни медвјед" на Међународном филмском фестивалу у Берлину.

Осми међународни филмски и музички фестивал "Кустендорф" биће одржан од 21. до 26. јануара у Дрвенграду на Мокрој Гори, у организацији "Раста интернешнел" и под покровитељством Министарства културе и информисања Србије, "Мећавник града" и ТНСО.

Фестивал "Кустендорф", чији је оснивач и умјетнички директор редитељ Емир Кустурица, некомерцијалног је карактера и одржава се сваке године у јануару с циљем повезивања познатих филмских стваралаца и добитника највећих свјетских признања са студентима академија филмске умјетности.