latinica  ћирилица
02/02/2015 |  12:30 | Аутор: vecernjenovosti

Спреј за бржи и бољи сан

Сви који имају проблем са несаницом напокон би могли одахнути, јер је на тржиште лансиран спреј "Sprayable Sleep" који се наноси сат времена прије одласка у кревет.

Творци овог спреја који су већ створили "кофеин у спреју" гарантује да ће нови производ пружити угодне снове. Ријеч је о аминокиселини тирозин и мелатонину, хормону који  ствара организам како би регулисао циклусе спавања и будности. Мелатонин је кључан састојак, а већ постоји и као таблета за исту сврху.

Али, творци "Sprayable Sleep" кажу да би њихова метода могла бити право рјешење јер се мелатонин у таблетама налази у знатно вишим дозама него што тијело треба, те да га јетра знатно брже чисти из организма. Отпуштање мелатонина полако у тијело кроз кожу знатно је природнији начин који уједно боље регулише рад жијезде у мозгу, епифизе.

Вријеме ће показати да ли ће спреј функционисати боље од пилула, а сви који имају проблема са несаницом веома су заинтересирани за овај производ. До сада је 2.200 корисника подржало наставак тог пројекта.

Доза спреја за 30 дана кошта 15 долара.