latinica  ћирилица
24/02/2015 |  16:14 | Аутор: РТРС

Жири с нестрпљењем очекује почетак X Factor Adria

Четворочлани жири друге сезоне најпопуларнијег пјевачког шоу програма у региону X Factor Adria у саставу Жељко Јоксимовић, Тончи Хуљић, Массимо Савић и Александра Ковач, имаће тежак задатак – да пронађе најбоље кандидате који заиста имају фактор X.
Четворочлани жири друге сезоне најпопуларнијег пјевачког шоу програма у региону “X Factor Adria” - Фото: РТРС
Четворочлани жири друге сезоне најпопуларнијег пјевачког шоу програма у региону “X Factor Adria”Фото: РТРС

Један од најбољих музичких продуцената и композитора у региону, Тончи Хуљић, нашалио се рекавши да је он "пјевач аматер", и открио какав ће бити као члан жирија.

- Нећу бити строг, него тачно онакав какав јесам. И, једва чекам да пронађемо тај небрушени дијамант - поручио је Тончи.

Умјетник посебног сензибилитета, Массимо Савић, нада се да ће ово бити лијепо музичко путовање.

- Мислим да је X Factor једно од највећих такмичења и знатижељан сам да видим постоји ли особа која има оно нешто чиме ће плијенити на бини. Драго ми је што смо сви у жирију различити, па ћемо моћи пренијети широк спектар знања на кандидате - рекао је Массимо.

Александра Ковач, прослављена српска кантауторка, награђивана композиторка филмске и примјењене музике и магистар науке из области филмске композиције Единбург универзитета, рекла је да очекујем много талентованих људи.

- Посебно се радујем менторској улози и раду са канидатима. Веома сам узбуђена што ћу бити дио жирија ове сезоне - истакла је Александра.

- Морам да признам да ми је драго што сам добио позив да поново будем у жирију X Factora. Један од разлога зашто сам прихватио јесте чињеница да је пројекат ове године регионални и да су у жирију особе чији рад веома цијеним. Радујем се што ћу опет сретати талентоване младе људе, јер ми се допао рад са њима. Трудићу се да им помогнем својим савјетима и искуством да се усаврше током свих фаза такмичења, а изнад свега бих волио да побједник ове сезоне добије прилику какву заслужује, узимајући у обзир престиж овог формата у свијету - поручио је четврти члан жирија Жељко Јоксимовић. 

Подсјећамо, на предаудиције за X Factor Adria укупно се пријавило скоро 12.000 кандидата из читавог региона. Стручна комисија обишла је Скопље, Подгорицу, Сплит, Загреб, Сарајево, Бањалуку, Нови Сад и Београд, а квалитет такмичара је превазишао очекивања продукције. Сљедећа фаза такмичења су наступи најбољих са предаудиција, пред четворочланим жиријем и публиком.

X Factor Adria од овог прољећа пратите на програму Радио-телевизије Републике Српске. Водитељи шоу програма биће Антонија Блаће из Хрватске и српски глумац Александар Радојичић.

Све детаљније информације можете пронаћи на сајту xfactoradria.com и на званичној Facebook страници www.facebook.com/XFactorAdria

Четворочлани жири друге сезоне најпопуларнијег пјевачког шоу програма у региону “X Factor Adria”
Фото: РТРС

Четворочлани жири друге сезоне најпопуларнијег пјевачког шоу програма у региону “X Factor Adria”
Фото: РТРС

Четворочлани жири друге сезоне најпопуларнијег пјевачког шоу програма у региону “X Factor Adria”
Фото: РТРС

Четворочлани жири друге сезоне најпопуларнијег пјевачког шоу програма у региону “X Factor Adria”
Фото: РТРС