latinica  ћирилица
01/03/2015 |  01:11 | Аутор: РТРС

Пешић продужио вјерност Бајерну

Кошаркашки клуб Бајерн објавио је да је продужио уговор са српским стручњаком Светиславом Пешићем до 2017. године.

Пешићу је досадашњи уговор требало да траје до краја сезоне, али су у немачком тиму одлучили да пред одлучујуће мечеве ријеше ту дилему.

Искусни стручњак, који има и њемачки пасош, вођење Бајерна је преузео у новембру 2012. године и прошле сезоне му је донео прву титулу још од 1955. године, преноси Б92.

"Једина логична одлука је да наставимо ово путовање заједно. У новембру 2012. године сам размишљао о томе у ком правцу као тренер треба да идем, али сада немам потребу уопште да размишљам, зато што сматрам да Минхен има велику кошаркашку перспективу. Надам се да ћемо сви остати заједно, а иако смо већ постигли много, вјерујем да можемо да направимо корак напријед", нагласио је Пешић.

Пешић је током богдате каријере, између осталих, водио Босну, Албу, Барселону, Лотоматику, московски Динамо и Црвену звезду, а био је и селектор Југославије и Њемачке. Освојио је Европско првенство са Њемачком 1993. и Југославијом 2001. године, а сигурно његов највећи успјех је злато на Свјетском првенству у Индијанаполису 2002. Са својим клубовима је освојио укупно 15 трофеја, али и даље има мотив да оствари више.

"Учитељ сам и тренер. Најбоља ствар у мом послу је то што могу да учим, а потом пренесем своје знање. И даље имам много снова. Мотивисан сам да остварим још веће успјехе у Минхену", истакао је Пешић.