latinica  ћирилица
08/03/2015 |  16:08 | Аутор: klix.ba

Пет ствари које не требате радити кад желите смршати

Ако сте одлучили смршаити и одлучно идете тим путем, онда требате знати шта требате избјегавати.
Илустрација - Фото: flickr.com
ИлустрацијаФото: flickr.com

Експерти су издвојили пет ствари.

Не сматрајте вјежбу само обавезом

Ако вам је вјежба нешто што радите на силу свакодневно, онда не остављате простор да је заволите, осјетите ужитак и ентузијазам, а остајете и без енергије која вам је потребна да би тренинг био продуктиван. Ако вам подизање тегова не одговара, пронађите нешто друго за себе, опција је заиста много.

Избјегавајте обилну вечеру

Вечере требају бити лагане. То може бити пилетина, супа и салата. Такав начин исхране ће вам помоћи да се навикнете јести лагану храну. Многи људи кући с посла долазе гладни, а онда дословно испразне фрижидер.

Исти тренинг сваки дан

Исти тренинг сваки дан ће постати досадан, због чега многи изгубе вољу за тренирањем. Због тога је потребно мијењати тренинге како би тијело искористило свој максимални потенцијал.

Прескакање оброка

Прескакање оброка се не препоручује. То можете издржати одређено вријеме, а онда се јавља чиста и природна глад. Зато, немојте гладовати, него са собом носите здраве грицкалице и једите здраве и хранљиве оброке.

Омаловажавање лаганих вјежби

Свака вјежба је добра вјежба само ако се ради континуирано. Стога, не тражите оправдања јер увијек можете прошетати или брзо ходати. Чак је и јога довољна када немате енергије за захтјеван тренинг.