latinica  ћирилица
13/03/2015 |  15:44 ⇒ 17/03/2017 | 09:05 | Аутор: РТРС

13. маја Ђурђевдански фестивал дјечје пјесме у Бањалуци

Мај је већ по традицији резервисан за талентоване, распјеване клинце из земље, региона и свијета и Радио- телевизија Републике Српске их подржава пуних 21 годину!
Ђурђевдански фестивал Бањалука 2015 - Фото: РТРС
Ђурђевдански фестивал Бањалука 2015Фото: РТРС

Зато забиљежите у вашим календарима 13. мај 2015. У Спортској дворани Борик у Бањалуци баш ти талентовани клинци пјевају за вас!

До јуче смо се ругали Принцезама и тијарама, америчком серијалу о дјевојчицама чије маме лијече комплексе тако што своју дјецу претварају у луткице с гомилом шминке, а данас, све чешће, пратимо серијале у којима наша дјеца, праћена тимовима "коучева", као програмирана вјежбају да буду "звијезде".

Ђурђевдански фестивал дјечје пјесме настао је из жеље да подржи дјетињство и радост коју оно носи и због тога смо одлучили да овогодишњи фестивал посветимо управо томе: праву дјетета да буде дијете.

Наш овогодишњи водитељ је дјевојчица која воли да пјева и жели да наступа на фестивалу и њен тата у улози "коуча" који покушава да је "издресира" да се понаша као звијезда. Међутим, ствари неће ићи баш глатко. Дијете не би било дијете да се не побуни против тираније те врсте и не успије да објасни својој породици да је естрада много мање важна од радости и љубави. А и тата не би био (прави) тата, кад не би могао да схвати да је дјетињство светиња...

Ђурђевдански фестивал

Ђурђевдански фестивал дјечје пјесме је међународна музичка манифестација која се одржава од 1994. године. За 21 годину постојања за фестивал је написано преко 350 нових дјечијих пјесама. Програмски циљеви Фестивала су:

- афирмација музичког стваралаштва за дјецу

- очување дјечије музике од комерцијализације и шунда

- међународна афирмација аутора и извођача

- презентација града домаћина и Републике Српске у свијету

- производња и представљањемузичких аудио и видео издања и других публикација које доприносе остваривању циљева Фестивала

Организатор Фестивала је Радио - телевизија Републике Српске.

Покровитељ Фестивала је АС Града Бања Лука.

Медијски покровитељи Фестивала су: БЕЛ Канал, ЕЛТА ТВ, РТВ Источно Сарајево, Метромедиа, Глас Српске, Независне новине, Прес РС, Контакт радио, Радио Требиње и портал: banjaluka.com.