latinica  ћирилица
16/03/2015 |  19:17 | Аутор: Агенције

Њујорк: Ухапшен милионер након што је случајно признао убиства

Роберт Дурст, амерички милионер из познате њујоршке магнатске породице која се успјешно бави некретнинама, ухапшен је јуче због сумње да је починио убиства, након што је случајно снимљено његово признање да је убио неколико људи.

Он је приликом снимања документарног филма о смрти његове пријатељице Сусан Берман у Лос Ангелесу 2000. године снимљен када је себи у браду прошапутао "све сам их побио", мада је увијек тврдио да је невин.

Тужиоци, наводно, такође доводе у везу овај случај с нерјешеним нестанком његове прве жене Кетлен Мекормак 1982. године. Она је нестала након што је провела викенд у њиховој викендици у држави Њујорк, а касније је проглашена правно мртвом.

Дурст је 2001. ослобођен оптужби за убиство старијег комшије Мориса Блека пошто је успио да убиједи пороту да га је убио у самоодбрани, раскомадао његово тијело и остатке бацио у залив Галвестон, док је живио у Тексасу прерушен у нијему жену.

Дурстова отуђена породица, чије богатство, како се вјерује, износи најмање четири милијарде долара, рекла је да су осјетили олакшање и да су захвални свима који су помогли у његовом хапшењу.

“Надамо се да ће коначно одговарати за све што је учинио“, изјавио је Робертов брат Доуглас Дурст.

Роберта Дурста су ухапсили агенти ФБИ-ија док је улазио у хотел у Неw Орлеансу гдје је одсјео под лажним именом и он је сад у притвору, а данас треба да буде саслушан.

Људи који су снимили филм тврде да је Дурст још на себи имао бежични миркофон када је ушао у тоалет послије интервјуа и прошаптао је себи у браду: "Ево га, ухваћен си. Шта сам ког ђавола урадио? Све сам их побио, наравно".

Није познато да ли је био искрен кад је то изговорио, али је то услиједило након питања да ли је написао писмо које је могао послати само убица Берман.

Творци филма су открили сличности рукописа из писма Дурста Сусани Брерман и анонимне поруке у којој је полицији написано да се у кући жртве налази тијело.

Ријеч "Беверли" је написана с истом грешком у оба документа.

Дурст је формално прекинуо односе с породицом и својом компанијом у замјену за око 65 милиона долара.