latinica  ћирилица
17/03/2015 |  07:07 | Аутор: РТРС

ЛШ: Атлетико - Бајер, РТРС од 20.45

Фудбалери Атлетика дочекују вечерас од 20 часова и 45 минута, уз пренос на нашој телевизији, екипу Бајера у реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона.
ЛШ: Атлетико (Дијего Симеоне) - Бајер (Роџер Шмит) - Фото: РТРС
ЛШ: Атлетико (Дијего Симеоне) - Бајер (Роџер Шмит)Фото: РТРС

Први сусрет ове двије екипе, одигран у Леверскузену, завршио је побједом њемачког клуба резултатом 1:0.

Екипа Дијега Симеоне не игра у завидној форми и у посљедња три сусрета Примере забиљежила је три ремија. Мадриђани су у посљедњем колу одиграли без голова на гостовању код Еспањола, и тако пали на четврто мјесто у првенству, док је на треће мјесто избила Валенсија.

Атлетико ће у мечу с Бајером бити ослабљен неиграњем Португалца Тијага, који је у првом дуелу одиграном на "Бај арени" зарадио исључење, а због суспензије у тиму Дијега Симеонеа неће бити ни Дијега Година.

С друге стране, "фармацеути" имају максималан учинак у протекла три кола Бундеслиге, а успјели су елиминисати и Кајзерслаутерн из Купа. Леверкузен држи четврту позицију у првенсту и на "Висенте Калдерон" путује након побједе над Штутгартом. Поред тога, њемачки клуб није примио гол у посљедњих пет утакмица.

Поред сусрета одиграног на "Бај арени" ове сезоне, Атлетико и Бајер састали су се још у групној фази елитног клупског такмичења 2010. године, и оба сусрета завршена су идентичним резултатом (1:1).

У другој утакмици вечери Монако ће на стадиону "Луј Други" угостити Аренал. "Кнежеви" су направили велики посао савладавши у првој утакмици "тобџије" резултатом 3:1.

Монако у протекле три утакмице у првенству биљежи пораз (до ПСЖ-а), те два тријумфа (против Евијана и Бастије) и тренутно је на четвртој позицији у првенству.

Фудбалери Монака се надају да ће сачувати предност из првог сусрета и изборити прво четвртфинале још од 2004. године, када су поражени у финалу од Порта.

С друге стране, Арсенал је у серији побједа од почетка фебруара (ако се не узме у обзир пораз од Монака у протеклом сусрету), а најзвучнија побједа је она против Манчестер јунајтеда у четвртфиналу ФА Купа. "Тобџије" путују на стадион "Луј Други" након побједе у Премијер лиги над Вест Хемом.

Утакмица у Монаку биће посебна за менаџера лондонског клуба Арсена Венгера, који је као тренер Монака 1988. године освојио првенство Француске, те с француском екипом дошао до трофеја побједника националног Купа 1991. године.

Обје сутрашње реванш утакмице осмине финала Лиге шампиона играју се од 20 часова и 45 минута.