latinica  ћирилица
22/03/2015 |  09:02 | Аутор: РТРС

Изложба цвијећа у Филаделфији

Црвено, жуто , зелено, плаво, љубичасто.... све су ово боје цвијећа и прољећа и увијек нам измаме осмијех на лицима, а још ако су аранжмани у ликовима омиљених цртаних јунака онда је срећа већа. Баш то је разлог што је изложба цвијећа у Филаделфији привукла велику пажњу.

"У потрази за Немом" и "Аута" су само неки од Дизнијевих филмова који су инспирисали овогодишње излагаче цвијећа. Тако да баштовани уживају у правој цвјетној представи.

То је права ода Дизнијевим филмовима, упакована у цвјетне баште.

Посјетиоце на самом улазу дочека рајски опремљен сајам, тако да више имају осјећај као да су дошли на неку премијеру, гдје их дочека црвени тепих.

Палме, руже и љиљани помогли су да се поново створи богата унутрашњост Филмске палате са почетка 20. вијека.

- Цвјетни шоу ове године, Филаделфија шоу цвијећа 2015, слави филмове и враћа их у живот. Имамо невјероватну сарадњу са Волт Дизни студиом, а сваки дизајнер је изабрао други Дизнијев филм и онда су ту нашли инспирацију за изложбу, рекла је Сем Лемни, продуцент цвјетног шоу-а.

Том Морис је створио подводни свијет инспирисан анимираним филмом "У потрази за Немом". Изложба укључује приморске биљке са врха Флориде и Сједињених Држава. Али и нека морска бића, као што су раже и медузе.

Филм "Аута" инспирисао је Кевина Бурка. Он је скупио аута са отпада, те биљке из регије Делавер, која је центар аутомобилске индустрије у Америци.

- Ми обожавамо филм АУТА. Наша дјеца га воле, сви знају о њему, а и мој брат и ја смо љубитељи аутомобила. Тако да се природно подесило да радимо нешто са аутима, додаје Бурк.

Предсједник баштованског друштва Пенсилваније , Дру Бехер, каже да се организатори надају да ће кроз овакав приступ и Дизни вртове, заинтересовати младе генерације.

Манифестација је покренута као највећа свјетска изложба цвијећа. Такође је једна од најстаријих, и датира још из давне 1829. године.