latinica  ћирилица
26/03/2015 |  13:03 | Аутор: Глас Српске

Циљ међународне бициклистичке трке у Бања Луци

За разлику од прошлих година циљ овогодишње међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука биће у граду на Врбасу, а старт у престоници Србије.

Трка ће доживјети своје девето издање и налази се у календару Свјетске бициклистичке уније те је рангирана као 1.2 трка. Требало би да окупи више од 200 такмичара из 30 земаља.

Старт је у Београду у 11 часова и истог дана око 16 часова завршава у Брчком. Идућег дана караван би кренуо из Теслића (11 часова) за Бањалуку преко Добоја, Дервенте, Прњавора и Лакташа у дужини од 180 километара. Побједника ће одлучити шест кругова по бањалучким улицама који ће се возити на релацији Булевар - Малта.

"Одлучили смо да ове године промијенимо руту и да кренемо из Београда за Бањалуку. Новина је да нема кружне критеријумске трке која се возила петком у Бањалуци, док су бициклисти у суботу кретали за Београд. Вјерујем да ћемо бити бољи него прошле године и већ сада имамо велики број заинтересованих па је питање хоћемо ли моћи да прихватимо све такмичаре", изјавио је за Глас Српске директор трке Владимир Куваља.