latinica  ћирилица
27/03/2015 |  14:07 | Аутор: СРНА

У суботу свјежије

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити свјежије, са кишом у првом дијелу дана, а у брдско-планиским предјелима, изнад 800 метара, може се очекивати и снијег.
Киша - Фото: СРНА
КишаФото: СРНА

Јачих падавина биће на истоку. Престанак падавина у већини крајева очекује се поподне, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Најнижа јутарња температура ваздуха износиће између два и седам степени Целзијусових, на југу до 10, а највиша дневна између пет и 11, на југу до 17 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У недјељу, 29. марта, јутро ће бити свјеже, са слабим падавинама још само понегдје на истоку, а током дана претежно суво и постепено топлије, уз више сунчаних периода.

У већини крајева данас је било претежно облачно, са кишом и пљусковима.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница један степен, Мраковица четири, Хан Пијесак и Чемерно седам, Бихаћ осам, Калиновик девет, Дринић, Нови Град, Приједор, Сански Мост и Соколац 10, Рудо, Фоча, Гацко и Дрвар 11, Србац, Бањалука, Горажде, Иван-седло и Сребреница 12, Мркоњић Град, Градачац, Рибник Вишеград, Купрес и Сарајево 13, Рибник, Бијељина, Добој и Тузла 14 степени Целзијусових.

У Билећи, Невесињу и Јајцу у 13.00 часова измјерено је 15 степени Целзијусових, Требињу 16, Бугојну, Ливну и Зеници 17, Неуму 18, Стоцу 21 и Мостару 22 степена Целзијусова.