latinica  ћирилица
27/03/2015 |  17:09 | Аутор: РТРС

Јагодић: Сви "борчевци" требају стати као један

Владо Јагодић поново је на клупи Борца.
 - Фото: www.borac-sport.com
Фото: www.borac-sport.com

Иако је било неколико кандидата, управа клуба из Платонове указала је повјерење тренеру који је у два наврата сједио на клупи "црвено плавих".

Подсјећамо, фудбалери Борца су у сезони 2010/2011 на челу са Јагодићем освојили титулу шампиона БиХи тако изборили квалификације за Лигу шампиона.

"У неколико дана смо успјели да рјешимо питање именовања новог тренера због одласка Винка Мариновића у Зрињски. Управни одбор је сагледао све опције које је имао од домаћих тренера, али и неких кандидата из других средина из окружења. Одлучили смо да мандат повјеримо нашем 'борчевцу' - Влади Јагодићу, човјеку који је у два наврата био тренер. Долази са функције селектора младе репрезентације Босне и Херцеговине и одлично познаје наш млади тим, али и противнике у првенству. Осим тога, Јагодић није поставио никакве услове, али није никад био у спору са Борцем и то је била једна од ствари због којих смо му указали повјерење", рекао је предсједник Бањалучана приликом представљања новог-старог шефа струке, а преноси Мондо.

"Надам се да ће нови тренер наставити истим путем са младим тимом који му је оставио Мариновић. Ми имамо амбиције да до краја Премијер лиге БиХ побиједимо у свим утакмицама и да уђемо у финале Купа БиХ. То није опретерећење већ мотив за наступ у европска такмичења", додао је први човјек клуба из Платонове.

На том путу Борац ће имати великих проблема са добијањем европске лиценце.

"Озбиљно радимо на репрограмима дуговања како би заслужили наступ у Европи. Технички дио смо завршили, до 31. марта је рок за испуњавање оног финансијског дијела у којем су потраживања наших некадашњих чланова, играча или тренера. Нјихова потраживања су реална, али апелујем на њих да потпишу репрограма јер Борац једино може да преживи ако заигра у међународним такмичењима. Сви они који то буду урадили, објавићу њихова имена да јавност зна о коликим 'борчевцима' је ријеч, а такође, бићу приморан да објавим евентуална имена и оних који не буду жељели репрограм. У том случају, сигурно неће моћи да наплате свој дуг, јер ћемо морати да прогласимо стечај", додао је Илић и подсјетио да је прошле године Борац на име дуговања исплатио око 700.000 КМ.

"Зато молим све да нађу разумијевања да у свом, али и клупском интересу да нам помогну. Унапријед им се захваљујем и још једном апелујем да се сви који имају потраживања од Борца да се јаве и потпишу репрограме дуговања".

Са предсједником се сложио и тренер Јагодић, потврдивши да ни за њега ниједног тренутка није било дилеме да ли ће се вратити у свој клуб.

"Нисам имао никакве услове да преузмем екипу у овом тренутку кад сви 'борчевци' требају стати као један и покушати да ријеше проблеме и помогну клубу да стане на здраве ноге", рекао је Јагодић и признао да је послије смјене на клупи БиХ желио да оде у иностранство.

"Међутим, нашим тренерима је ужасно тешко да пронађу ангажман у иностранству. Често сам говорио да је Борац мој тим. Знам с чиме је Мариновић ушао у првенство и желим му све најбоље у Зрињском, који је за њега искорак у каријери у овом тренутку јер у Мостару има сигуран пласман у Европу. То кажем без обзира да ли се то нама свиђало или не. Волио бих једино да се не сусретнемо са Винком већ у полуфиналу Купа БиХ већ у финалу. Тај пехар ми у каријери једини недостаје и имаћу посебан мотив да послије титуле у Премијер лиги БиХ, неколико трофеја у првенству и Купу Републике Српске, подигнем и пехар Купа БиХ", рекао је Јагодић и најавио да ће комплетан стручни штаб остати да ради јер "добре ствари не треба мијењати".

Фудбалере Борца, након паузе због квалификација за Европско првенство, 4. априла очекује гостовање код Челика, екипе коју је управо Јагодић предводио са клупе у сезони 2012/13.