latinica  ћирилица
29/03/2015 |  13:19 | Аутор: Б92

Еклстон: Формула 1 је болесна

Први човjек Формуле 1 Берни Еклстон рекао је за тај спорт да је "болестан", а такође је критиковао тимове, за које је рекао да су превише егоистични.

Еклстон је такође признао да су садашња комплексна техничка правила један од већих разлога зашто је гледаност Формуле 1 у паду.

"За почетак, болесна је", рекао је Еклстон када је упитан коју би дијагнозу дао Формули 1.

"Изгубили смо публику и желим да знам зашто. Људи сада имају толико много опција за забаву. Прије сте имали само неколико канала и један на којем сте могли да гледају Формулу 1. Сада постоји превише опција и то је конфузно", додао је Еклстон.

Британац је нагласио да је његово мишљење да је Формула 1 постала превише компликована за просјечног навијача.

"Коментатори доприносе томе јер објашњавају људима као да су експерти, а не они који желе забаву испред малих екрана током поподнева. И у многим ситуацијама се ти коментатори крију иза технички термина јер ни сами у потпуности не разумију шта се дешава. У томе је поента", нагласио је Еклстон.

Еклстон је критиковао и тимове који не дозвољавају промјене, истакаквши да мисле само на себе.

"Тимови су егоистични. Они не раде ништа за спорт, само за себе. Они желе само оно што је добро за њим. Фрустрирајуће је видјети да мисле само о садашњости и немају никакве визије за будућност. Чак мислим да постоје људи у падоку који не размишљају даље од наредне трке. Неко оде у болницу јер је болестан и хирург би могао да каже да морају да му одсјеку руку и то би и урадили. Они немају састанке о томе, али ми имамо састанке", рекао је Еклстон.