latinica  ћирилица
31/03/2015 |  19:06 | Аутор: РТРС

ФК Црвена Звезда у мају гостује на Косову

Фудбалски клуб Црвена звезда је данас на свом званичном сајту потврдила да ће 4. маја гостовати у Грачаници, гдје ће одиграти хуманитарну утакмицу против истоименог клуба.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

Меч је заказан за 16 часова, играће се у Спортском комплексу у Грачаници, а цијели догађај биће дио акције "Играјмо за бебе на Косову", пошто ће сав приход са ове утакмице бити уплаћен Породилишту КБЦ-Приштина-Грачаница, које ради у отежаним условима и гдје због недостатка санитетског материјала има врло мало порођаја, преносе спортске.нет.

Боравак у Грачаници Звездина експедиција ће искористити и за још неколико активности.

Планирано је да одмах по доласку београдски "црвено-бијели" посјете манастир Грачаница, а биће и на ручку код Владике Теодосија.

Кад су у питању безбједносне мјере, од административног прелаза до Грачанице, аутобус ће обезбјеђивати припадници Косовске полиције и ЕУЛЕКС-а.

Градоначелник Грачанице Владета Костић и замјеник премијера Бранимир Стојановић гарантовали су безбједност свим гостима и због тога ће снаге које обезбјеђују аутобус бити појачане, саопштено је на званичном сајту Црвене звезде.