latinica  ћирилица
03/04/2015 |  13:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Ким Џонг-ун наставља традицију - бира дјевојке за харем

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг-ун наложио је да се оснује нова "трупа задовољства" младих жена које ће га забављати, настављајући традицију коју је успоставио његов отац, а по којој државни званичници обилазе земљу уздуж и попријеко како би изабрали најбоље дјевојке за лидера.

У медијима су се појавили наводи да Ким (32), чија је земља озлоглашена по наводно распрострањеним кршењима људских права, саставља листу нове генерације "дружбеница", преноси британски лист "Дејли телеграф".

Иако је ожењен бившом пјевачицом са којом има малу кћерку, сјевернокорејски лидер је, по свему судећи, ријешио да обнови традицију, након што је претходна "трупа задовољства" распуштена послије смрти његовог оца Ким Џонг-ила у децембру 2011.
Сада, пошто је званичан трогодишњи период жалости завршен, Ким је слободан да оснује сопствени харем, констатује британска штампа.

Праксу "трупе задовољства" увео је још Кимов дједа, оснивач Сјеверне Кореје који носи епитет "вјечитог предсједника" Ким Ил-сунг.
У том циљу, владини званичници имају задатак да претражују земљу како би пронашли најатрактивније младе жене, обично 30 до 40 њих сваке године, које ће постати служавке, пјевачице или плесачице након разговора са лидером.

Најљепше међу њима чак имају шансу да постану и његове конкубине, а на крају би, када пређу 25. годину, прешле у руке високих војних или владиних званичника.

"То практикују већ три генерације владајуће породице Ким и то је постало традиција која је, такође, доказ лидерове власти над народом и његове сексуалне моћи", објашњава за британски лист професор на токијском универзитету Васеда Тошимицу Шигемура.

Сматра се да је претходна "трупа задовољства" исплаћена након смрти Ким Џонг-ила, а с стим у вези је јужнокорејски лист "Чосун Илбо" писао да су те жене добиле по око 4.000 долара, што је позамашна сума у Сјеверној Кореји.