latinica  ћирилица
06/04/2015 |  10:59 | Аутор: ТАНЈУГ

На аукцији колекција 5.800 Своч сатова

Колекција од преко 5.800 Своч сатова наћи ће се недјеље на аукцији у Хонг Конгу и очекује се да би цијена могла достићи износ већи од 1,2 милиона евра.
На аукцији колекција 5.800 Своч сатова - Фото: AFP
На аукцији колекција 5.800 Своч сатоваФото: AFP

Како преноси портал Себиз, ријеч је о једној од највећих приватних колекција сатова марке Своч на свијету које је пасионирани обожавалац Пол Данкел (68) из Луксембурга сакупљао 25 година.

У овој занимљивој колекцији су и ограничена издања с потписима умјетника попут Кики Пикасо и Кита Харинга, а Данкелов најдражи примјерак је сасвим обичан сат из 1994. са бијелим овцама и једном црном на каишу. Уз њега има и одговарајућу кравату.

Данкел се нада да ће будући купац изложити колекцију, која је до сада чувана у сефу и нико је није могао видјети. Овај пензионер је почетком 80тих година прошлог вијека био колекционар апстрактне умјетности.

За Своч се заинтересовао када је схватио да неки од њему најдражих умјетника дизајнирају сатове за ту марку. Купио их је неколико, а онда је то постала страст због које је путовао по свијету да би набавио неке примјерке.

Ову занимљиву колекцију на продају ће понудити аукцијска кућа Сотби.