latinica  ћирилица
06/04/2015 |  15:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Хакер открио како обрисати снимак са Јутјуба

Рус Камил Хисматулин открио је начин како да обрише било који снимак са Јутјуба за мање од пола минута, али није злоупотријебио ову могућност, већ је грешку пријавио "Гуглу", преноси Би-би-си.

Детаљно упутство како може да скине било који снимак са Јутјуба помоћу дијела интернет адресе, поставио је на свом блогу, али је прије тога грешку пријавио "Гуглу“ који је то врло брзо исправио и послао му награду од 5.000 долара.

Хисматулин се нашалио да је пао у искушење да, док не исправе грешку, обрише све снимке поп пјевача Џастина Бибера са Јутјуба.
"Провео сам шест сати истражујући. Од тог времена сигурно сам се пар сати борио сам са собом да не очистим Биберов канал", навео је Хисматулин.

Упркос томе што је било рано ујутру у суботу када је "Гуглу“ послао поруку, њихов безбједносни тим врло брзо му је одговорио јер су увидјели да би оваква рањивост врло брзо могла да изазове прави хаос.

Он је указао да је овакву ману неко могао да искористи да у врло кратком року обрише велику количину снимака са Јутјуба.
"Поправили су све за неколико сати. Наградили су ме и, срећом, ниједан Биберов снимак није дирнут“, додао је Хисматулин.