latinica  ћирилица
13/04/2015 |  20:31 | Аутор: РТРС

Мокрин: Незванично Свјетско првенство у туцању васкршњим јајима (ВИДЕО)

Милан Михајловић из Бијељине побједник је незваничног Свјетског првенства у туцању фарбаним, васкршњим јајима, које се већ 25 година организује у Мокрину.

 Он је био најбољи у конкуренцији више од 100 искусних такмичара. Заједно са Миланом, у Моркину су учествовали и Радивоје Лазић са синовима, а управо је старији насљедник у финалу поражен од свјетског шампиона. 

Милан Михајловић објашњава да је у селу одакле је родом већ побјеђивао неколико пута, па је одлучио да се опроба на незваничном првенству свијета у Мокрину. Није се надао освајању првог мјеста, али десило се да његово јаје буде шампионско.

Заједно су се спремали и онда одмјерили снаге у финалу. За титулу најтврђег јајета Милан се борио против земљака Лазе Лазића из Угљевика.

Одабир јаја траје по неколико сати дневно данима прије такмичења. Лазин отац, иначе дугогодишњи такмичар и освајач другог мјеста на овом првенству, одржаном прије три године, каже да су пробали око 50.000 јаја како би одабрали најтврђе.

Милан и Радивоје са синовима обећали су да ће и сљедеће године отићи у Мокрин како би пробали да одбране прво и друго мјесто.

Милан каже да ће то бити веома тешко, јер пехар који краси дневну собу породичне куће у Бијељини осваја се, каже, једном или ниједном у животу.