latinica  ћирилица
20/04/2015 |  08:14 | Аутор: СРНА

Мраз и смањена видљивост у низинама, поледица у вишим предјелима

На путевима у нижим крајевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос има мраза и мјестимично је смањена видљивост, док је у вишим предјелима могућа поледица, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мраз - Фото: РТРС
МразФото: РТРС

Одрони су могући на путним правцима Карановац - Кнежево - Угар, Бањалука - Црна Ријека - Јајце, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Шипово - Стројице, Саставци - Устипрача - Вишеград - Вардиште, Бродар - Рудо и Устипрача - Копачи, Брод на Дрини - Добро Поље, Кула - Трново, Лапишница - Прача и Подроманија - Саставци.

Учестали су одрони и на путевима Тузла - Бијељина, Бугојно - Нови Травник, Сарајево - Фоча, Бихаћ - Босанска Крупа, Јабланица - Прозор.

Због изградње аутопутева Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Више пута у току дана долазиће до обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором, на којој се врши санација оштећења. Обуставе неће трајату дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због радова на магистралном путу Невесиње - Мостар, на дионици од ентитетске границе према Невесињу један, на снази су привремене обуставе саобраћаја у трајању од 10 минута.

Отежано, једном коловозном траком саобраћа се у мјесту Врбања на дионици магистралног пута Бањалука - Челинац.

Због клизишта једном траком возила саобраћају на дионици магистралног пута Карановац - Угар, у мјесту Бочац, те регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

Због клизишта потпуно је обустављен саобраћај на регионалним путевима Прибој - Теочак - Сапна, дионица Годуш - Растошница, те Тузла - Докањ - Шибошница, на дионици Ловачки дом - Шибошница.

Повремене получасове обуставе саобраћаја због деминирања биће на снази на регионалном путу од Шеварлија према Придјелу Горњем, на подручју града Добоја, од 8.00 до 16.00 часова, те на путном правцу Поље - Подновље, на локалитету Горњи Божиновци пет, од 9.00 до 15.00 часова.

До повремених получасовних обустава саобраћаја долазиће на магистралном путу Сарајево - Олови у мјесту Средње од 8.00 до 15.00 часова и на регионалном путу Хаџићи - Игман, локација Црвене стијене, од 8.00 до 16.00 часова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања при преласку границе.

Из АМС подсјећају на да је у употреби посебан број "возачке солидарности" 066/823-000 на који возачи могу да пошаљу СМС поруку и обавијесте дежурне раднике Информативно-диспечерског центра Савеза о ванредним застојима, саобраћајним незгодама или другим проблемима на путу.