latinica  ћирилица
20/04/2015 |  09:00 | Аутор: СРНА

Наставак суђења Чаушевићу

Пред Судом БиХ данас ће бити настављено суђење Харису Чаушевићу, који је оптужен за терористички напад на Полицијску управу у Бугојну 27. јуна 2010. године.
Харис Чаушевић - Фото: архив
Харис ЧаушевићФото: архив

Чаушевић је 13. априла одбио да дође на рочиште због зубобоље.

У судници је тада прегледан видео-исказ Бранка Арежине, полицајца запосленог у ПУ Бугојно, дат 24. и 31. маја 2011. године. Арежину је потом испитала Чаушевићева одбрана.

Одговарајући на питања једног од Чаушевићевих адвоката Ифета Ферагета, Арежина је говорио о тренуцима када је критичног дана у раним јутарњим часовима стигао са колегом Алвиром Јосипом и како је испред улаза у зграду ПУ видио сумњиво лице за које је у ранијим изјавама рекао да је 85 одсто сигуран да је ријеч о Чаушевићу.

Ферагет је од свједока затражио да се изјасни којом брзином се осумњичени кретао након што је видио полицајце испред зграде ПУ.

Одбрану је занимало зашто су Арежина и Јосип одустали од потраге за сумњивим лицем, када је њихов колега Владимир Куновац, који је био испред њих, имао службено оружје.

Арежина је рекао да су одлучили да се врате у ПУ по наоружање.

Судско вијеће одбило је захтјев Ферагета да буде разријешен са мјеста Чаушевићевог браниоца.

Образлажући захтјев за разрјешењем, Ферагет је раније рекао да постоји цијели низ доказа које Тужилаштво БиХ има, а које није доставило одбрани.