latinica  ћирилица
20/04/2015 |  09:27 | Аутор: Б92

Реган од Горбачова тражио помоћ у борби против ванземаљаца

Бивши амерички предсједник Роналд Реган тражио је од Михаила Горбачова помоћ у „борби против ванземаљских освајача".

Он је током мировног самита у Женеви осамдесетих година прошлог вијека од совјетског лидера тражио подршку у случају да земљу нападну ванземаљци.

О томе у својој књизи пише др Дејвид Кларк који испитује до које мјере Американци вјерују у ванземаљске облике живота.

Он сматра да је Реган био инспирисан научно фантастичним филмовима и да је заиста вјеровао да би неко из свемира могао да угрози безбједност Земљана.

Такође, предсједник САД својевремено је чак био глумац и велики заљубљеник у филмове попут “Блиски сусрет треће врсте“ и “Дан кад је Земља стала“.

“Изненадио је Горбачова коментаром да би двије суперсиле сигурно сарађивале, уколико би Земљи пријетили ванземаљци“, каже др Кларк. “Совјетски лидер је пристојно промјенио тему“.

Савјетник Министра државне безбједности Колин Пауел рекао је да је био ужаснут помињањем ванземаљаца на мировном самиту. Међутим, Реган се држао своје приче и пред групом средњошколаца у Мериленду које је посјетио исте године.

Пауел је одлучио да током јавних говора предсједника брише све “међупланетарне референце“, а чим би Реган поменуо ванземаљце, савјетник би наводно заколутао очима и рекао: “Ево опет приче о Малим Зеленим“.

Према истраживању Галлупа, чак 57 одсто Американаца је осамдесетих вјеровало да су НЛО стварни, а седам одсто је тврдило да их је чак видјело барем једном у животу, тако да Реган очигледно није био усамљен у својим увјерењима.