latinica  ћирилица
20/04/2015 |  13:00 | Аутор: Агенције

Ђоковић: Испуњен сам и срећан, сада све има више смисла

Најбољи тенисер свијета тенисер Новак Ђоковић рекао је да не размишља о томе колико ће трајати његов побједнички низ, већ о томе да мора да се одмори за наставак сезоне.
Новак Ђоковић - Фото: AP
Новак ЂоковићФото: AP

"Искрено, не размишљам о томе колико дуго ћу моћи да издржим или колико ће трајати ова серија. Срећом, имао сам сличну ситуацију 2011. када сам побиједио у 40 мечева за редом", рекао је Ђоковић у Монте Карлу.

Подсјећамо, Ђоковић је у недјељу освојио турнир у Монте Карлу, побиједивши у финалу Томаша Бердиха из Чешке. То му је била 17. узастопна побједа у сезони и четврти освојени Мастерс турнир за редом.

Према ријечима најбољег свјетског тенисера, исто питање му се поставља након сваке побједе: колико дуго ће трајати побједнички низ.

"Стварно не знам, то је нешто што не могу да предвидим и на шта не могу да утичем", реко је он и додао да му је потребно бар недјељу дана одмора.

"Оно на шта могу да утичем тренутно је опоравак, јер ми је потребно бар недјељу дана доброг одмора. Ово је за мене било дугих неколико мјесеци", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је сада власник 52 титуле, од чега 23 на највишем, Мастерс нивоу.

"Не могу да се жалим. Али, одиграо сам много мечева, путовао много, на Дејвис куп, Дубаи, Индијан Велс, Мајами... Дошао сам овдје, нисам имао много времена и одмах сам прешао на шљаку што је тотално другачија подлога. Здрав сам и, очигледно, пун самопоуздања. Све иде у правом смјеру. Само ми је потребно мало слободног времена", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће почетком маја играти на турниру Мастерс серије у Мадриду, гдје ће покушати да настави одличан низ.

Он је рекао да се понекад на терену осјећа боље него пијре четири године, када је такође имао добар низ резултата.

"Уживам у тенису, али уживам и у томе да будем отац. То је добра комбинација. Испуњен сам, задовољан и срећан. Све сада има више смисла", рекао је Ђоковић.